24/09 Nationale betoging ABVV tegen de loonnormwet

07.09.2021

De sectorale en de bedrijfsonderhandelingen voor de cao 2021-2022 zullen aartsmoeilijk zijn zolang de loonblokkeringswet er is. Tijdens deze vakantie verscheen de beslissing van de regering in het Staatsblad.

De lonen mogen slechts stijgen met 0.4% bruto en bedrijven kunnen maximaal een netto-premie betalen van 500 euro. Zolang de loonblokkeringswet er is, zal het verdomd moeilijk zijn om goede sectorale en bedrijfscao’s af te sluiten. Zowel wat koopkracht als werkbaar werk betreft.

Daarom moet die loonblokkeringswet weg en roept het ABVV op tot protest op 24 september. Dat is de boodschap dat we de komende dagen en weken in de bedrijven moeten vertellen. 

Het ABVV is van mening dat we geen 2 jaar moeten wachten – tot de volgende politieke verkiezingen – om de straat op te trekken. Onze leden rekenen op ons om NU hun koopkracht te verdedigen. Om NU het werk werkbaarder te maken.

Daarom organiseert het ABVV op  vrijdag 24 september 2021 een nationale betoging in Brussel en roepen wij op: Kom naar de betoging en verspreid de boodschap in uw bedrijf . 

Het is de plicht van het ABVV om te blijven bijten. Naar de politiek. Naar de aandeelhouders. Alleen zo houden we onze eisen warm en in de media. Alleen zo houden we de druk hoog en kunnen dingen veranderen.

Bij interesse, neem contact op met de syndicale delegatie.